top of page

Elke dag een betere wereld

ecofriendly toy, duck soft toy, sustainable toy, wool, colourful design, kidsdesign
handmade toys, sewing studio
woodwork, handcrafted, designertoy

Kaplum is het ontwerpersduo Anna van Gerve en Alper Demir, beiden afgestudeerd in Beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De manier waarop kinderen de wereld ervaren – vol kleur, fantasie en avontuur – vormt de basis voor onze ontwerpen.

 

Handgemaakt

Al onze producten zijn ontworpen en handgemaakt door ons in onze studio’s aan huis in Alkmaar.

Het avontuur van spel

We zijn ervan overtuigd dat het voor kinderen essentieel is om te leren via spel. Spel is één van de belangrijkste manieren waarop jonge kinderen kennis en vaardigheden opdoen. Ons ideaal is om bij te dragen aan een betere toekomst door kinderen vanaf vroege leeftijd te betrekken bij de wereld om hen heen. We inspireren hen om op te komen voor onze planeet.

Het geluk van fantasie

We hebben een fundamentele menselijke behoefte om onze fantasie, nieuwsgierigheid en creativiteit te uiten. Het is voor ons van groot belang om alle ruimte te geven aan de fantasie van kinderen. In onze ontwerpen gebruiken we simpele vormen en kleuren, zodat kinderen de vrijheid hebben om hun eigen universum te creëren. Een groot deel van onze inspiratie halen we uit abstracte kunst en het minimalisme. Door verhalen aan ons speelgoed te koppelen, willen we ouders motiveren om een gesprek aan te gaan met hun kinderen en een wereld van eindeloze mogelijkheden open te leggen.
 

0% plastic 100% natuurlijk

Omdat we op geen enkele manier willen bijdragen aan het probleem van plasticvervuiling, zijn al onze producten, verpakkingen en promotiemateriaal volledig plasticvrij. We gebruik GOTS gecertificeerd biologisch katoenen plush, biologisch katoenen draad, vulling van schapenwol, milieuvriendelijk FSC gecertificeerd hout, verf en afwerkingen en gerecyclede kartonnen dozen.

Ontwerp voor alle leeftijden

We geloven dat onze producten niet alleen voor kinderen zijn. Het zijn ook mooie objecten die kleur aan het dagelijks leven geven. Ons doel is dat ze generaties lang meegaan.

 

Al ons speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed (EN-71.3) en draagt ​​de CE-markering, wat bevestigt dat ze alle testen hebben doorstaan ​​(oa ontvlambaarheidstesten, chemische testen en mechanische testen).

 

Als je van ons op de hoogte wil blijven, kun je je onderaan deze paina inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je kunt ons ook bezoeken op Facebookvolgen op Intstagram of Pinterest of een ​​kijkje nemen op onze blog

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

0% plastic 100% natuurlijk

Elk jaar komt er meer dan 5 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Dit plastic lost niet op maar valt uiteen in kleinere stukjes, waardoor giftge stoffen vrijkomen. UNESCO schat dat jaarlijks meer dan 100.000 zeezoogdieren sterven als gevolg van het plastic in onze oceanen. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat plastic een bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid. Het is al bekend dat veel additieven in plastic erg schadelijk zijn, vooral voor kinderen die middenin hun ontwikkeling zitten. De volledige omvang van het probleem is echter nog niet goed te overzien. Omdat we op geen enkele manier willen bijdragen aan het probleem van plastic, zijn al onze producten, verpakkingen en promotiematerialen volledig plasticvrij.

 

Onze knuffels zijn gemaakt van GOTS * gecertificeerd biologisch katoenen pluche, een linnen / katoen mix en biologisch katoenen draad. We vullen ze met Oeko-Tex Standard-100 ** gecertificeerde Texelse schapenwol. Naast dat wol zacht en aangenaam is, is wol ook hypoallergeen. Dit betekent dat een wollen vulling ideaal is voor alle kinderen, ook voor kinderen met astma, eczeem en andere allergieën.

 

Voor ons houten speelgoed gebruiken we milieuvriendelijke natuurlijke verf, een natuurlijke afwerking en FSC *** gecertificeerd hout.

 

Uiteraard zijn onze verpakkingen en bedrukt materiaal ook allemaal milieuvriendelijk; dozen van gerecycled karton, FSC-gecertificeerd papier en papiertape.

 

* De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de wereldwijd toonaangevende

standaard voor biologische textiel. Een internationale werkgroep heeft deze standaard opgesteld zodat er vaste regels zijn wanneer je een product (een t-shirt, een broek, een handdoek) biologisch mag noemen.

** OEKO-Tex standard 100 is een keurmerk, dat garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen.

*** De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

gots certified, organic cotton, wol, biologisch
global-organic-textile-standard-gots-vec
Oeko-Tex logo.png
kisspng-forest-stewardship-council-inter
FSC duurzaam, zero plastic waste, recycled
bottom of page